Ogórek ‘Gaja F1’ – nowość od hodowców z Instytutu Ogrodnictwa – PIB
‘#Grandarosa’ od kilku lat popularna w uprawie
Jabłka z purpurowoczerwonym rumieńcem – ‘Ligol Red’
Nowa świdośliwa ‘Amela’ dostępna dla szkółkarzy i plantatorów
#Poranek – nowa malina deserowa
Morela o atrakcyjnych owocach do krajowych sadów
Najnowsze odmiany kapusty hodowli Instytutu Ogrodnictwa – PIB w Skierniewicach
Wiśnie ‘Granda’ i ‘Ekowis’ – nowości hodowli Instytutu Ogrodnictwa – PIB
Wiśnie deserowe o bezbarwnym soku? Tak!
Ograniczyć marnotrawienie żywności
Poprawić jakość, zwiększyć konsumpcję
Innowacyjne bionawozy już wkrótce!
Wyróżnienie za wdrażanie postępu w rolnictwie!
Ochrona bioróżnorodności gleby warunkiem zdrowia obecnych i przyszłych pokoleń
Bioprodukty mikrobiologiczne poprawiają żyzność gleby i jakość produktów ogrodniczych
Instytut Ogrodnictwa – Państwowym Instytutem Badawczym
Hodowcy odmiany ‘Ligol Red’ uhonorowani przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Dorobek publikacyjny nagrodzony przez Polskie Towarzystwo Fitopatologiczne
Mgr Aleksandra Splitt laureatką COLOSS Award for excellence 2021
Analizy niezbędne do prawidłowego określenia potrzeb nawozowych
Szkodniki w glebie: pędraki. Tylko łączenie metod przynosi efekty w zwalczaniu
Jabłka o czerwonym miąższu ‘Trinity’: idealne do przetwórstwa!
Od nowego roku wróciły tematy pszczelarskie!
Przetwórstwo owoców i warzyw w jednym obiekcie
Hodowla i ochrona prawna odmian
Szkolenia „Integrowana Ochrona Roślin”
W Skierniewicach dobiega końca budowa Regionalnego Centrum Bioróżnorodności Ogrodniczej (RCBO)
KOMUNIKAT W SPRAWIE WYCOFANIA FUNGICYDÓW ZAWIERAJĄCYCH mankozeb
Mikroorganizmy ograniczające rozwój chorób odglebowych w uprawie pomidora
Jest szansa na fasolę odporną na choroby i tolerancyjną wobec suszy?
Wiedza na temat środków ochrony roślin w jednym miejscu
Uroczyste odsłonięcie pomnika prof. Eberharda Makosza w Belsku Dużym
Krajowe Dni Pola Minikowo 2021
Bionawozy szansą na poprawę jakości plonów i żyzności gleby
CHRZEST NOWEJ RÓŻY ‘Księżna Helena Radziwiłłowa’
Zmiany klimatu a aktywność mikroorganizmów w uprawach roślin
Plonowanie i jakość owoców polskich odmian porzeczki czarnej
Czas na biotechnologię u papryki!
Instytut testuje innowacyjne rozwiązania na miarę „pierwszej setki” tygodnika TIME!