OBSZAR IV
Obszar IV. Ogrodnictwo ekologiczne
Instytut Ogrodnictwa
2014
- Zadanie 4.1. Opracowanie metod ekologicznej produkcji owoców
- Zadanie 4.2. Opracowanie technologii ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych
- Zadanie 4.3. Opracowanie metod ekologicznej produkcji nasiennej roślin ogrodniczych i uszlachetniania materiału siewnego
- Zadanie 4.4. Opracowanie metod ekologicznej produkcji pszczelarskiej
- Zadanie 4.5. Monitorowanie jakości wody i gleby w głównych rejonach upraw warzyw pod osłonami i ich zastosowanie dla optymalizacji nawożenia i ograniczenia zanieczyszczenia środowiska
- Zadanie 4.6. Dobór gatunków i odmian warzyw do uprawy ekologicznej oraz ocena jakości materiału siewnego
- Zadanie 4.7. Monitoring skażeń mikrobiologicznych i mikotoksycznych warzyw produkowanych w gospodarstwach ekologicznych
2013
- Zadanie 4.1. Opracowanie metod ekologicznej produkcji owoców
- Zadanie 4.2. Opracowanie technologii ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych
- Zadanie 4.3. Opracowanie metod ekologicznej produkcji nasiennej roślin ogrodniczych i uszlachetniania materiału siewnego
- Zadanie 4.4. Opracowanie metod ekologicznej produkcji pszczelarskiej
- Zadanie 4.5. Monitorowanie jakości wody i gleby w głównych rejonach upraw warzyw pod osłonami i ich zastosowanie dla optymalizacji nawożenia i ograniczenia zanieczyszczenia środowiska
- Zadanie 4.6. Dobór gatunków i odmian warzyw do uprawy ekologicznej oraz ocena jakości materiału siewnego
- Zadanie 4.7. Monitoring skażeń mikrobiologicznych i mikotoksycznych warzyw produkowanych w gospodarstwach ekologicznych
2012
- Zadanie 4.1. Opracowanie metod ekologicznej produkcji owoców
- Zadanie 4.2. Opracowanie technologii ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych
- Zadanie 4.3. Opracowanie metod ekologicznej produkcji nasiennej roślin ogrodniczych i uszlachetniania materiału siewnego
- Zadanie 4.4. Opracowanie metod ekologicznej produkcji pszczelarskiej
- Zadanie 4.5. Monitorowanie jakości wody i gleby w głównych rejonach upraw warzyw pod osłonami i ich zastosowanie dla optymalizacji nawożenia i ograniczenia zanieczyszczenia środowiska
- Zadanie 4.6. Dobór gatunków i odmian warzyw do uprawy ekologicznej oraz ocena jakości materiału siewnego
- Zadanie 4.7. Monitoring skażeń mikrobiologicznych i mikotoksycznych warzyw produkowanych w gospodarstwach ekologicznych
2011
- Zadanie 4.1. Opracowanie metod ekologicznej produkcji owoców
- Zadanie 4.2. Opracowanie technologii ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych
- Zadanie 4.3. Opracowanie metod ekologicznej produkcji nasiennej roślin ogrodniczych i uszlachetniania materiału siewnego
- Zadanie 4.4. Opracowanie metod ekologicznej produkcji pszczelarskiej
- Zadanie 4.5. Monitorowanie jakości wody i gleby w głównych rejonach upraw warzyw pod osłonami i ich zastosowanie dla optymalizacji nawożenia i ograniczenia zanieczyszczenia środowiska
- Zadanie 4.6. Dobór gatunków i odmian warzyw do uprawy ekologicznej oraz ocena jakości materiału siewnego
- Zadanie 4.7. Monitoring skażeń mikrobiologicznych i mikotoksycznych warzyw produkowanych w gospodarstwach ekologicznych
Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa
Instytut Warzywnictwa
2010