Skip to content

Szkolenie pt. „Innowacyjne bioprodukty mikrobiologiczne dla produkcji owoców i warzyw o walorach prozdrowotnych i poprawy żyzności gleb”

10 czerwca 2021 r. w Instytucie Ogrodnictwa, w trybie online, odbyło się szkolenie pt. „Innowacyjne bioprodukty mikrobiologiczne dla produkcji owoców i warzyw o walorach prozdrowotnych i poprawy żyzności gleb”,przygotowane w ramach projektu o akronimie BIO-FERTIL „Opracowanie technologii innowacyjnych nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie”. Wydarzenie to towarzyszyło Krajowym Dniom Pola Minikowo 2021 „Europejski Zielony Ład na pol@ch w Polsce”.

Podczas webinarium poruszono następujące tematy:

– „Bionawozy szansą na poprawę jakości plonów i żyzności gleby” – prof. dr hab. Lidia Sas-Paszt,

– „Rola pożytecznych mikroorganizmów w uprawie roślin ogrodniczych” – prof. dr hab. Lidia Sas-Paszt,

– „Wpływ stosowania pożytecznych mikroorganizmów na jakość materiału siewnego oraz wzrost roślin ogrodniczych” – dr Krzysztof Górnik.

Spotkanie transmitowane za pośrednictwem portalu YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCg9QIWchcChcQBewppMLnVg/featured), obejrzało  194 osób, w tym m.in. inspektorzy Ochrony Roślin i Nasiennictwa, doradcy z Ośrodków Rolniczych, studenci oraz  przedstawiciele firm branżowych.

image_pdfPobierz PDFimage_printDrukuj
Udostępnij na: