Straty w czasie przechowywania cebuli, marchwi i kapusty głowiastej białej
The losses during storage of onion, carrot and white head cabbage
Maria Grzegorzewska, Ewa Badełek
Mikrorozmnażanie odmian miejscowych szalotki (Allium cepa L. var. aggregatum G. Don) – badania wstępne
Micropropagation of local shallot genotypes (Allium cepa L. var. aggregatum G. Don) – preliminary experiments
Elżbieta Kapusta, Krystyna Górecka
Ocena stopnia zanieczyszczenia składnikami nawozowymi wody z ujęć głębinowych na terenach o skoncentrowanej produkcji szklarniowej
Evaluation of the nutrient elements polution level of the groundwater intakes on the concentrated areas of greenhouse production
Waldemar Kowalczyk, Jacek Dyśko, Anna Felczyńska
Mikrorozmnażanie rabarbaru (Rheum rhaponticum L.)
Micropropagation of rhubarb (Rheum rhaponticum L.)
Dorota Krzyżanowska, Agata Kapuścińska, Urszula Kowalska, Waldemar Kiszczak, Danuta Prochaska, Krystyna Górecka
Prognozowanie zagrożeń powodowanych przez fitofagi występujące na uprawach roślin warzywnych
Forecasting of hazards caused by pests occurring on vegetable crops
Maria Rogowska, Robert Wrzodak, Andrzej Lewandowski, Katarzyna Woszczyk
Składniki prozdrowotne w warzywach kapustowatych
Health promoting constituents of Brassica vegetables
Kalina Sikorska-Zimny
Mikroflora warzyw ekologicznych
Microbiological quality of organic vegetables
Magdalena Szczech, Beata Kowalska
Wpływ uprawy ekologicznej na wartość odżywczą i sensoryczną oraz trwałość przechowalniczą owoców pomidora
The influence of organic cultivation on nutritive, sensory value and storage life of tomato fruits
Anna Wrzodak